Login

Hydrotheek

Record nummer 2236495
Titel HydroMonitor : open data exchange format (toelichting en definitie)
toon extra info.
J.R. von Asmuth, E. Vonk
Auteur(s) Asmuth, J.R. von ; Vonk, E.
Uitgever Nieuwegein : KWR
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 14 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting KWR investeert en voert verbeteringen door in haar programma’s Menyanthes en HyCA voor respectievelijk waterkwantiteit en waterkwaliteit, als onderdeel van de migratie van beide naar een nieuw, geïntegreerd programma voor hydrologische gegevens, onder de naam HydroMonitor. De huidige functionaliteit van Menyanthes en HyCA zal daarin terugkomen als modules HydroTimes, HydroData en HydroChemistry. De afgelopen periode is veel aandacht besteed aan het toevoegen en verbeteren van de functionaliteit die betrekking heeft op ‘data’ in brede zin. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om data beheer en datakwaliteitscontrole (QC), maar ook om het stroomlijnen van data-inwinning in het veld, en het verbeteren en vereenvoudigen van data-uitwisseling. Voor het verbeteren en vereenvoudigen van de data-uitwisseling is de import- en exportfunctionaliteit van Menyanthes geheel opnieuw ontworpen en vervangen. Als onderdeel daarvan is een nieuw, HydroMonitor data-uitwisselformat in het leven geroepen met daaraan gekoppeld een nieuw, onderliggend datam odel. Naast KWR heeft ook Waternet bijgedragen aan de totstandkoming van dit format.
Betrokken instanties KWR, Watercycle Research Institute
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.