Login

Hydrotheek

Record nummer 2248923
Titel Natuurlijk peilbeheer in laagveenmoerassen : infoblad veldwerkplaats
toon extra info.
Cora de Leeuw
Auteur(s) Leeuw, C. de
Uitgever Driebergen : VBNE
Jaar van uitgave 2015
Pagina's 4 p
Online full text
Publicatie type Brochure
Taal Nederlands
Toelichting In de afgelopen jaren is voor diverse laagveengebieden in Nederland bekeken waar de kansen en knelpunten liggen als het gaat om het in stand houden en verbeteren van de natuurkwaliteit, mede omdat hier prioritaire habitattypen liggen. Een natuurlijker, minder gereguleerd peilbeheer, wordt gezien als een mogelijke herstelmaatregel, maar het kan ook ongewenste effecten hebben. Daarom is het belangrijk om inzicht te krijgen in de hydrologie van systemen en in de chemische processen die zich afspelen in het water en de bodem, om te weten welke gevolgen dit heeft voor de flora en de fauna. In deze veldwerkplaats is gekeken naar een tweetal referentiegebieden in Polen en naar de resultaten van onderzoek in verschillende gebieden in De Wieden, waar al een tijd gewerkt wordt met een natuurlijker peilbeheer. Een aantal van die gebieden zijn in het veld bezocht.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.