Login

Hydrotheek

Record nummer 2248931
Titel De ecologie van stroomdalgraslanden : infoblad veldwerkplaats
toon extra info.
Cora de Leeuw
Auteur(s) Leeuw, C. de
Uitgever Driebergen : VBNE
Jaar van uitgave 2015
Pagina's 4 p
Online full text
Publicatie type Brochure
Taal Nederlands
Toelichting Stroomdalgraslanden (habitattype H6120) zijn kenmerkend voor het rivierengebied en komen vooral voor op oude oeverwallen en rivierduinen die ontstaan zijn door overstromingen in het verleden. Zowel het oppervlak als de kwaliteit van de stroomdalgraslanden in Nederland is sterk achteruitgegaan in de laatste vijftig jaar. Dit habitattype is vrijwel beperkt tot ons land en Nederland heeft dan ook een grote internationale verantwoordelijkheid voor dit type. Om het beheer te optimaliseren is een goed begrip nodig van de standplaatsomstandigheden. Tijdens deze veldwerkplaats is gekeken naar de ecologie en het beheer van stroomdalgraslanden in het algemeen en specifiek naar het beheer in de Vreugderijkerwaard, een uiterwaard van de IJssel met zandduinen waarop nog veel stroomdalgraslandsoorten voorkomen. ’s Middags is dit gebied bezocht om het beheer en de verspreiding van een aantal van deze soorten in de praktijk te zien.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.