Login

Hydrotheek

Record nummer 2249162
Titel Strategische visie Krimpenerwaard : naar hernieuwd vertrouwen
Auteur(s) Waardcommissie
Uitgever Krimpenerwaard : Waardcommissie
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 226 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Bij een Visie hoort een ambitieniveau. In onze aanpak hebben we drie vergezichten geschilderd. Het zijn mogelijke toekomstschetsen van de Krimpenerwaard. Het eerste Vergezicht, “Het is toch goed zo?”, gaat uit van het behoud van bestaande kwaliteit en het vertrouwen dat er niet veel hoeft te veranderen. De opvatting die bij dit Vergezicht hoort, is dat het beleid of de afspraken die gemaakt zijn een prima uitgangspunt vormen voor een goede toekomst in de waard. Bijna alle ondernemers, inwoners en boeren die aan de participatie hebben meegedaan, kiezen niet voor deze schets. Voor hen is anticiperen op krimp absoluut geen optie. Hun ambitieniveau ligt hoger. Vergezicht 2, “De schouders eronder”, schetst een toekomst met een sterke inzet op de eigen economie en een actieve aanpak op duurzaamheid. “Een brede blik”, het derde Vergezicht, zet in op sterkere relaties met de stedelijke omgeving door de unieke kwaliteiten van het gebied aan te bieden in ruil voor ‘gunsten’. Het overgrote deel van de participanten kiest voor 2 of 3. Het meest uitgebreide deel van de Visie bestaat uit acht thema’s die voor de toekomst van de Krimpenerwaard cruciaal zijn: Waterveiligheid, Bodemdaling, Economie, Landbouw, Natuur, Mobiliteit, Wonen en Voorzieningen en Energietransitie.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.