Login

Hydrotheek

Record nummer 2249202
Titel Innovaties HWBP probleemveld zettingsvloeiing : vervolgonderzoek: versterkt sediment en verdichten
toon extra info.
Frans van den Berg, Hans van de Velde
Auteur(s) Berg, F. van den ; Velde, H. van de
Uitgever Delft : Deltares
Jaar van uitgave 2013
Pagina's 74 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Naar aanleiding van het tekort op het tweede Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) was een taskforce ingesteld, die voorstellen heeft geformuleerd voor het aanpassen van het programmeren en financieren van het HWBP. De taskforce Ten Heuvelhof stelde, dat een gebrek aan efficiencyprikkels in het HWBP als gevolg van de 100% rijkssubsidie en de grote tijdsdruk bij het opstellen van de verbetermaatregelen belangrijke oorzaken zijn van de huidige overschrijdingen in het HWBP. Door Rijkswaterstaat is het Corporate Innovatieprogramma (RWS CIP) opgericht om invulling te geven aan de volgende doelstelling: door een innovatieve en/of andere procesaanpak, 10% kostenbesparing te bereiken op de te verwachten hoge kapitaalsinvestering van honderden miljoenen euro's voor het HWBP. Dit rapport betreft het deelproject Zettingsvloeiing van het hoofdproject “Implementatie Innovaties HWBP” en beschrijft het in 2013 uitgevoerde vervolgonderzoek naar de kansen en mogelijkheden van de innovatieve methoden verdichten en versterkt sediment als mogelijke alternatieve maatregelen tegen het faalmechanisme zettingsvloeiing.
Betrokken instanties Rijkswaterstaat RWS
Deltares
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.