Login

Hydrotheek

Record nummer 2249220
Titel Waterstromen in beeld : handleiding bij de Excelrekentool Waterbalans
toon extra info.
auteur(s) H.R. Tanis MSc., drs. ing. S.A. Schep, A. van Dijk
Auteur(s) Tanis, H.R. ; Schep, S.A. ; Dijk, A. van
Uitgever Amersfoort : STOWA
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 1 online resource (PDF, 54 pages) illustrations
Titel van reeks Stowa rapport (2018-74)
ISBN 9789057738333; 9057738333
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Dit is een handleiding bij de Waterbalans, een rekentool in Excel waarin op basis van meteorologische gegevens, gebiedskenmerken, waterpeilen en maalstaten een waterbalans van een bepaald gebied wordt opgesteld. In hoofdstuk 2 wordt op hoofdlijnen de werking en opbouw van de Waterbalans uitgelegd. Er wordt ingegaan op de principewerking van een waterbalans, de benodigde gegevens en de opbouw van het Excelbestand dat de Waterbalans bevat. In hoofdstuk 3 wordt in meer detail ingegaan op de opbouw van het model en op de verschillende modelonderdelen (bijvoorbeeld de waterstromen). Ook worden de grafieken besproken waarin de berekende uitkomsten van het model worden weergeven. In hoofdstuk 4 worden de stappen beschreven hoe met behulp van de Waterbalans een watersysteem geanalyseerd kan worden.
Betrokken instanties Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA)
Witteveen+Bos
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.