Login

Hydrotheek

Record nummer 2249273
Titel artikel KRW-doelen: begrijpen, afwegen en kiezen
Auteur(s) Wal, B. van der
Tijdschrifttitel Water governance
Deel(Jaar)Nummer (2018)3
Paginering 6 - 9
Online full text
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Het waterkwaliteitsbeheer kent in Nederland een lange geschiedenis. Belangrijk daarin was het van kracht worden van de Wet verontreiniging oppervlaktewateren (WVO, 1970). Waar voordien de negatieve effecten van rioolwaterlozingen vooral werden bestreden door het doorspoelen van het oppervlaktewater bevorderde de WVO het aansluiten van rioleringssystemen op rioolwaterzuiveringsinstallaties. De effecten van de invoering van de Wvo waren spectaculair. De zuurstofgehalten van oppervlaktewateren en de hygiënische kwaliteit verbeterden in enkele decennia aanzienlijk. Het waterecosysteem herstelde zich in belangrijke mate, maar nog niet tot het gewenste niveau. Recent is dat bevestigd in het rapport van het Planbureau van de Leefomgeving: ‘Waterkwaliteit nu en in de toekomst’.1 Verdere verbetering van de waterkwaliteit vereist meer samenwerking tussen overheden onderling en overleg met boeren en terreinbeheerders. Maar tenminste net zo belangrijk is dat de verschillende wateropgaven van het waterschap met elkaar verbonden worden.
Betrokken instanties Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA)
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.