Login

Hydrotheek

Record nummer 2249591
Titel Grass revetment reinforcements : a study into the effectiveness of measures applied during critical conditions
toon extra info.
by G.P. van Rinsum
Auteur(s) Rinsum, G.P. van
Uitgever [S.l.] : [s.n.]
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 198 p
Online full text
Publicatie type Studentenverslag
Taal Engels
Toelichting Nederland is kwetsbaar voor overstromingen vanuit de rivieren en de zee. Een groot gedeelte van het land is afhankelijk van de waterkeringen die het land beschermen. Het belangrijkste onderdeel in deze strategie zijn de permanente waterkeringen, zoals rivierdijken. Waterschappen voeren regulier beheer en onderhoud uit om overstromingen te voorkomen. Ook plaatsen zij (tijdelijke) versterkingsmaatregelen gedurende hoogwaterdreigingen op zwakke plekken in de waterkeringen, zoals opkisten van zandvoerende wellen, plaatsen van steunbermen en het versterken van de grasbekleding. Het effect van de maatregelen is vaak niet gekwantificeerd in termen van risico- of faalkansreductie. Het doel van dit onderzoek is om te bepalen in welke mate versterkingsmaatregelen voor de grasbekleding (bekrammingen) bijdragen aan het reduceren van het overstromingsrisico. Dit type versterkingsmaatregelen kan toegepast worden op zowel het binnen- als buitentalud. Dit onderzoek focust op maatregelen toegepast op het buitentalud om erosie van de bekleding tegen te gaan gedurende extreme condities.
Betrokken instanties Technische Universiteit Delft
HKV Lijn in Water
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.