Login

Hydrotheek

Record nummer 2249745
Titel Zuidas Amsterdam Rainproof : een onderzoek naar de mogelijkheden en oplossingen om de Zuidas in de toekomst rainproof te maken
toon extra info.
Sam Kapper
Auteur(s) Kapper, S.
Uitgever Velp : Hogeschool van Hall Larenstein
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 89 p
Online full text
Publicatie type Studentenverslag
Taal Nederlands
Toelichting Op dit moment is de Zuidas nog niet voorbereid op de gevolgen van de klimaatsverandering. Zuidas is zeer verstedelijkt. Als er op dit moment een hevige regenbui (piekbui) over de Zuidas komt, ontstaat er plaatselijk wateroverlast. Het gebied de Zuidas heeft een hoge grondwaarde (grondprijs) en er is een toename aan verharding en bebouwing, hierdoor zijn mogelijke oplossingen om water te bergen in de openbare ruimte schaars. Om in de toekomst hemelwater te bergen en/of te vertragen moeten er andere innovatieve maatregelen toegepast worden in het Zuidas gebied. De vraag vanuit de gemeente is om voor het grootstedelijk gebied Zuidas een plan op te stellen om hemelwater op te vangen en te vertragen. Dit zou kunnen door groene daken en waterberging in openbaar groen of grijs gebied. Het doel van het onderzoek is om een plan op te stellen, waardoor de Zuidas rainproof wordt en toekomstige hevige piekbuien voldoende kunnen worden opgevangen en vertraagd afgevoerd.
Betrokken instanties Hogeschool Van Hall Larenstein
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.