Login

Hydrotheek

Record nummer 2249917
Titel Participatie in zoutwaterbeheer : “Handreikingen voor participatieprocessen ten aanzien van de zoet-zout problematiek”
toon extra info.
Justine Siffels
Auteur(s) Siffels, J.
Uitgever [S.l.] : Van Hall Larenstein
Jaar van uitgave 2017
Pagina's 67 p
Online full text
Publicatie type Studentenverslag
Taal Nederlands
Toelichting In de Nederlandse kustregio stroomt het zoute grondwater langzaam naar de oppervlakte. Het zouter worden van het ondiepe grondwater noemen we verzilting en dit kan zorgen voor problemen voor de landbouw, de natuur en het waterbeheer. Waterbeheerders proberen rekening te houden met de stakeholders door middel van participatie. De praktijk leert echter dat participatie gemakkelijker gezegd is dan gedaan. Het doel van dit onderzoek is om handreikingen op te stellen die gebruikt kunnen worden tijdens een participatieproces van een project ten aanzien van de zoet-zout problematiek in het Nederlandse kustgebied. Met de hoofdvraag: Met welke handreikingen moet rekening gehouden worden tijdens een participatieproces van een project ten aanzien van de zoet-zout problematiek in het Nederlandse kustgebied? Om antwoord te kunnen geven op de hoofdvraag is een tweedelig onderzoek gestart. Het eerste deel van het onderzoek betreft het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van een participatieproces als casus studie Texel waar ervaringen uit worden gehaald. Het tweede deel van het onderzoek betreft een referentiestudie naar de ervaringen van andere projecten in Nederland. De ervaringen van deze twee onderzoeken wordt geconcludeerd in handreikingen die per projectfase in te zetten zijn.
Betrokken instanties Hogeschool Van Hall Larenstein
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.