Login

Hydrotheek

Record nummer 2250083
Titel artikel Numerieke analyse van beweging waterslot in stankafsluiters
Auteur(s) Sakaue, K. ; Nuijten, O.W.W.
Tijdschrifttitel TVVL magazine : officieel orgaan van de Nederlandse Technische Vereniging voor Installaties in Gebouwen TVVL
Deel(Jaar)Nummer (2017)11/12
Paginering 25 - 27
Online full text
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Het waterslot van een stankafsluiter speelt een cruciale rol in het voorkomen dat stank en mogelijk giftig gas uit de riolering in de ruimte komt. Het verbreken van het waterslot is een verschijnsel dat optreedt als het waterslotniveau snel en hevig verandert in reactie op luchtdrukschommelingen in de afvoerleiding. In een op het CIB W062 symposium 2017 gepresenteerd Japans onderzoek werd dit “geïnduceerde sifonage” genoemd. Hoewel er meerdere studies zijn geweest over numerieke analyses en bewegingsvergelijkingen van schommelingen van het waterniveau in een waterslot, is in geen van die studies het verband tussen schommelingen van het waterniveau als gevolg van luchtdrukschommelingen in de gebouwriolering geanalyseerd.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.