Login

Hydrotheek

Record nummer 2250282
Titel artikel Nederlandse bodemnormen zijn niet te streng : reactie op een plenaire lezing tijdens het symposium Bodem Breed
Auteur(s) Edelman, T.
Tijdschrifttitel Bodem : kwartaalblad voor informatie-uitwisseling en discussie over bodembescherming en bodemsanering
Deel(Jaar)Nummer (2019)1
Paginering 28 - 30
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Onlangs werd voor de dertigste keer het jaarlijkse symposium Bodem Breed georganiseerd. Gastheer gemeente Amsterdam had hoogleraar Besturen van Veiligheid Ira Helsloot en adjunct-hoogleraar Chemie Jaap Hanekamp uitgenodigd een plenaire lezing te verzorgen over de risico’s van bodemverontreiniging. Uit hun lezing zou kunnen worden opgemaakt dat de normen voor de bodemkwaliteit in Nederland te streng zijn. De inleiders baseerden hun conclusie op een vergelijking tussen de normstelling voor grond en die voor voedingsproducten. Dit doet vermoeden dat zij ervan uitgaan dat de normstelling voor grond uitsluitend gebaseerd zou zijn op de orale inname door de mens van grond. De redactie van Bodem nodigde mij uit een schets te geven van de normstelling voor de bodemkwaliteit in Nederland en in te gaan op het pleidooi van de inleiders om de bodemnormen te versoepelen.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.