Login

Hydrotheek

Record nummer 2250363
Titel Handreiking voor vergunningverlening drijvende zonneparken op water
toon extra info.
auteur Sibren Loos, Rick Wortelboer
Auteur(s) Loos, Sibren ; Wortelboer, Rick
Uitgever Amersfoort : Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 1 online resource (PDF, 110 pages) + 2 annexes illustrations
Titel van reeks STOWA (2018-73)
ISBN 9789057738326; 9057738325
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Waar en onder welke voorwaarden is het toegestaan om zonnepanelen op water te plaatsen en wat zijn de mogelijke effecten op het watersysteem? De ‘Handreiking voor vergunningverlening drijvende zonneparken op water’ biedt zowel vergunningaanvragers als vergunningverleners handvatten bij het beantwoorden van deze vragen. De handreiking is een onderdeel van een vergunbaarheidsstudie die wordt uitgevoerd door het consortium ‘Zon op Water’, waar ook STOWA aan deelneemt. De handreiking bestaat uit twee tools: het Stroomschema en de Analysetool. Deze geven inzicht in de mogelijke effecten op waterkwaliteit, waterkwantiteit en ecologie én ze geven richtlijnen voor de vergunningverlening. Het Stroomschema behandelt de actueel geldende wettelijke kaders rond de aanleg van zonnepanelen op water. De gebruiker wordt stap voor stap door het stroomschema geleid en komt daarbij langs alle vergunningaspecten die van belang zijn. De Analysetool toont de verwachte effecten van het plaatsen van zonnepanelen op water op de waterkwaliteit.
Betrokken instanties Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA)
Deltares
Rijkswaterstaat RWS
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.