Login

Hydrotheek

Record nummer 2250499
Titel De weg naar een klimaatbestendig Schothorst : een onderzoek naar de wenselijke interventies die leiden tot een klimaatbestendig Schothorst voor 2030
Auteur(s) Balkum, D. van ; Boer, M. de
Uitgever Velp : Hogeschool Van Hall Larenstein
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 116 p
Online full text
Publicatie type Studentenverslag
Taal Nederlands
Toelichting Hevige regenbuien en lange periodes van droogte komen steeds frequenter voor, het klimaat verandert. Net als veel andere gemeentes kampt de gemeente Amersfoort met de vraag hoe ze zich kunnen voorbereiden op de klimaatverandering. Om hierachter te komen is voor dit onderzoek de wijk Schothorst als casus genomen. Het doel van dit onderzoek is om voor de wijk Schothorst erachter te komen welke knelpunten en kansen zich voordoen door de klimaatverandering. Met als resultaat een overzicht van de wenselijke interventies gekoppeld aan de locatie waar het knelpunt zich voordoet. Hiervoor is de volgende hoofdvraag opgesteld: Welke interventies zijn wenselijk om te komen tot een klimaatbestendig Schothorst voor 2030? Om antwoord te geven op de hoofdvraag is de methode Weten, Willen, Werken gehanteerd. In de eerste fase (weten) heeft er een inventarisatie en analyse plaatsgevonden naar de huidige stand van zaken. In de tweede fase (willen) is de ambitie vastgesteld. De derde fase (werken) adviseert over de wenselijke interventies op de locaties waar zich knelpunten en kansen voordoen.
Betrokken instanties Hogeschool Van Hall Larenstein
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.