Login

Hydrotheek

Record nummer 2250613
Titel Icoonprojecten waterkwaliteit : bouwstenen voor icoonprojecten in overige wateren
toon extra info.
Ralf Verdonschot, Piet Verdonschot
Auteur(s) Verdonschot, Ralf ; Verdonschot, Piet
Uitgever Wageningen : Zoetwaterecosystemen, Wageningen Environmental Research
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 1 online resource (PDF, 83 pages) illustrations
Titel van reeks Notitie Zoetwatersystemen, Wageningen Environmental Research
ISBN 9789463438988; 946343898X
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Natuur & Milieu gaat aan de slag om de waterkwaliteit in overige wateren een positieve stimulans te geven. In veel van deze wateren voldoet de kwaliteit namelijk nog niet aan de eisen die vanuit de KaderRichtlijn Water (KRW) aan waterlichamen gesteld wordt. Hiervoor heeft ze Wageningen Environmental Research (WEnR) gevraagd bouwstenen van succesvolle projecten te verzamelen bij de Nederlandse waterschappen, hiervan een overzicht te maken en deze aan de hand van theoretische kennis van herstelecologie te evalueren en te combineren tot een blauwdruk voor ‘icoon’-projecten in een selectie van de overige wateren. De selectie bestaat uit de bovenlopen van beken, sloten en stadswateren. Deze rapportage bestaat uit drie onderdelen: het definiëren van de bouwstenen van een icoonproject (theoretische blauwdruk), een inventarisatie van voorbeeldprojecten bij de waterschappen en het samenbrengen van de theoretische bouwstenen en de informatie uit de voorbeeldprojecten.
Betrokken instanties WUR
Stichting Natuur en Milieu
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.