Login

Hydrotheek

Record nummer 2250734
Titel Effecten verfijning SOBEK-Model : het effect van het toevoegen van B-watergangen inclusief begroeiingsweerstand en riooloverstort aan het bestaande SOBEK-model van het DAS-gebied op de berekende debieten, waterstanden en inundaties
Auteur(s) Hoven, R. van den
Uitgever [S.l.] : [s.n.]
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 73 p
Online full text
Publicatie type Studentenverslag
Taal Nederlands
Toelichting Het doel is om het SOBEK-model wat nu wordt gebruikt voor het uitvoeren van een NBW-toetsing, in de toekomst ook te gebruiken voor een stresstest en het doorrekenen van specifieke extreme neerslagsituaties. Om deze reden dient te worden onderzocht wat het effect van verfijning én begroeiingsweerstand is op de berekende debieten waterstanden bij stuwen en inundaties van het SOBEK-model van de deelgebieden van het pilotgebied(DAS). Op basis van het verschil in output tussen het startmodel en de verfijnde varianten kan worden bepaald of verfijning van een SOBEK model nuttig is en of het aan te raden is om dit in de toekomst te doen.
Betrokken instanties Waterschap Aa en Maas
Hogeschool Van Hall Larenstein
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.