Login

Hydrotheek

Record nummer 2250743
Titel Klimaatadaptatie in de stad Middelburg : Onderzoek naar mogelijkheden om negatieve gevolgen van droge perioden in de toekomst tegen te gaan
Auteur(s) Bruinooge, S.
Uitgever Velp : Hogeschool Van Hall Larenstein
Jaar van uitgave 2016
Pagina's 57 p
Online full text
Publicatie type Studentenverslag
Taal Nederlands
Toelichting In het landelijk gebied van Walcheren, een regio in Zeeland, is Deltares bezig met een proef om hemelwater langer vast te houden in de bovenste, onverzadigde zone van een kreekrug. Bij de gemeente Middelburg is de vraag gerezen of deze methode ook geschikt is voor stedelijk gebied. Of dat er misschien andere maatregelen zijn om ook in stedelijk gebied water langer vast te houden. Het doel hiervan is om de stad meer klimaatadaptief te maken, in het bijzonder voor langdurige droge perioden. Hierbij komt de gemeente ook tegemoet aan het beleid van de rijksoverheid die de trits vasthouden, bergen, afvoeren voorstaat, als het gaat om hemelwater.
Betrokken instanties Hogeschool Van Hall Larenstein
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.