Login

Hydrotheek

Record nummer 2250800
Titel Bepaling begrenzing bergingsgebied van de Dommerbeek
Auteur(s) Heuvel, J. van den ; Löser, K.
Uitgever Velp : Hogeschool Van Hall Larenstein
Jaar van uitgave 2012
Pagina's 73 p
Online full text
Publicatie type Studentenverslag
Taal Nederlands
Toelichting De Dommerbeek is een beek gelegen in het noorden van het beheersgebied van waterschap Rijn en IJssel. De beek mondt uit in de IJssel tussen Zutphen en Deventer en wordt beïnvloedt door de IJssel. Als de IJssel een hoog peil heeft, dan kan de beek niet vrij afwateren en wordt gemaal Dommerbeek handmatig aangezet om overtollig water uit het stroomgebied af te voeren. In het “Waterbeheerplan 2010-2015 WRIJ” is aangegeven dat inundaties kunnen optreden binnen het stroomgebied van de Dommerbeek. Het waterschap verwacht dat dit eens in de vijf (T=5) á tien (T=10) jaar voorkomt en wil inzicht in de oorzaken van deze inundaties. Aan de hand van deze probleemstelling is de volgende hoofdvraag opgesteld: Wat is de begrenzing van het bergingsgebied van de Dommerbeek, waarbij rekening is gehouden met piek afvoeren van eens per tien jaar en de klimaatverandering van 2050?
Betrokken instanties Hogeschool Van Hall Larenstein
Waterschap Rijn en IJssel
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.