Login

Hydrotheek

Record nummer 2250815
Titel Nota Peilbeheer 2019 : afwegingskader voor het nemen van peilbesluiten, het instellen van peilen en het handhaven daarvan
Uitgever Amsterdam : Waternet
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 47 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Deze nota bevat het kader van en voor het waterschapsbestuur om peilbesluiten te nemen. De nota geeft inzicht in de manier waarop beleid en regelgeving van hogere overheden door het waterschap worden vertaald naar een praktisch uitvoerbaar peilbesluit in het beheergebied. Een peilbesluit is het resultaat van een afweging van verschillende belangen. Deze nota laat zien op welke wijze deze afweging plaatsvindt. De medewerkers van het waterschap die actief betrokken zijn bij het peilbeheer gebruiken deze nota bij het voorbereiden van peilbesluiten. Verder wordt de nota ook gebruikt bij de uitvoering (het instellen van peilen) en het handhaven (het in standhouden van peilen). De regels voor Peilafwijkingen (zoals onderbemalingen en hoogwatervoorzieningen) zijn niet opgenomen in deze nota, maar staan in de Keur.
Betrokken instanties Waternet
Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.