Login

Hydrotheek

Record nummer 2251111
Titel Integrating multiple sources of information for improving hydrological modelling: an ensemble approach
toon extra info.
Isnaeni Murdi Hartanto
Auteur(s) Hartanto, IsnaeniMurdi (dissertant) ; Solomatine, D.P. (thesis advisor) ; Andel, S.J. van
Uitgever Delft : Technische Universiteit Delft
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 1 online resource (PDF, XIX, 175 pages) figures, diagrams
Annotatie(s) Ph.D. thesis Technische Universiteit Delft, 2019  toon alle annotatie(s)
Includes bibliographical references. - With summaries in English and Dutch
ISBN 9780367265434; 0367265435
Online full text
Publicatie type Proefschrift
Taal Engels
Toelichting De beschikbaarheid van Earth Observation en Numerical Weather Prediction gegevens voor hydrologische modellering en waterbeheer is sterk toegenomen. Met deze toename is het vandaag de dag zo dat voor één en dezelfde variabele, schattingen van twee of meer informatiebronnen beschikbaar kunnen zijn. Neerslaggegevens kunnen bijvoorbeeld afkomstig zijn van grondstations, weerradar, satellieten, en weermodellen. Landgebruik kan afkomstig zijn van veldonderzoek, satellietgegevens, of een combinatie van die twee. Elk van deze gegevensbronnen levert een schatting van een stroomgebiedskarakteristiek en daaraan gerelateerde parameterwaarden voor een hydrologisch model op, of van een hydrometeorologische variabele. Schattingen van de verschillende gegevensbronnen (data-producten) verschillen van elkaar in kwantiteit of in ruimtelijke en temporele variatie. Het is niet altijd mogelijk om te beoordelen welk data-product het meest nauwkeuring is. Een bepaald product kan een slechte schatting geven in de ene situatie en voor andere situaties juist wel nauwkeurig zijn. Toch wordt voor hydrologisch modellering meestal een bepaalde set producten voor stroomgebiedskarakteristieken en invoertijdreeksen geselecteerd, waarbij mogelijk andere relevante gegevensbronnen worden genegeerd. Eén van de redenen kan zijn dat er voor hydrologische modellering, ondanks uitgebreid onderzoek en ontwikkeling naar integratiemethodes voor een deel van de beschikbare gegevensbronnen, geen gedegen raamwerk is voor integratie van gegevens en modellen (data-model integration) dat uit gaat van het bestaan en gebruik van meerdere gegevensbronnen naast elkaar. Het hoofddoel van deze dissertatie is zo'n raamwerk te ontwikkelen en deze vervolgens te testen in een praktijkonderzoek.
Betrokken instanties Technische Universiteit Delft
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.