Login

Hydrotheek

Record nummer 2251194
Titel Analyse afgraving proefsectie pilot Houtribdijk : Morfologische ontwikkelingen rondom afgraving
Auteur(s) Til, S. van ; Santen, R. van
Uitgever Zwolle : Arcadis
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 45 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het doel van het aanvullend onderzoek is om te verklaren hoe het onderwaterplateau ontstaat en hoe het zich ontwikkelt. Wanneer de processen beter begrepen worden, kan bepaald worden wat de rol van het onderwaterplateau is in de waterkerende functie van het zandige lichaam. Door het plateau af te graven en het effect daarvan te meten en analyseren kan de ontwikkeling van het onderwaterprofiel hier meer inzicht in geven. Het effect van de afgraving op de morfologie is uitgewerkt aan de hand van de volgende vragen: 1. Hoe vult de afgraving zich op in de drie maanden na de afgraving? (morfologische ontwikkeling) 2. Welke hydrodynamische processen zorgen voor de zorgen voor het opvullen van de afgraving? 3. Waar moet op gelet worden bij toekomstige ontwerpen van zandige versterkingen, met betrekking tot het ontstaan en ontwikkelen van een onderwaterplateau? 4. Wat is het effect van de afgraving op de positie van de oeverlijn?
Betrokken instanties ARCADIS NV
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.