Login

Hydrotheek

Record nummer 2251436
Titel Geneesmiddelen RWZI's Aa en Maas
toon extra info.
opgesteld door: Niels Schoffelen
Auteur(s) Schoffelen, Niels
Uitgever Amersfoort : HaskoningDHV Nederland
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 1 online resource (PDF, 75 pages) illustrations
Annotatie(s) Project number: BG2881
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het Waterschap Aa en Maas (WAM) heeft besloten een verdere studie uit te voeren naar de concentraties van medicijnresten in de nabijheid van al hun RWZI’s. Hiervoor is een meetprogramma uitgevoerd waarin over een periode van 12 maanden (in 2017 en 2018) maandelijks medicijnresten zijn gemeten in het influent en effluent van de RWZI’s en het oppervlaktewater boven- en benedenstrooms van de lozingspunten van deze RWZI’s. Met de resultaten van dit meetprogramma wordt geprobeerd de volgende onderzoeksvragen te beantwoorden: 1. Hoe scoren de Aa en Maas RWZI’s qua geneesmiddelen in het effluent en oppervlaktewater ten opzichte van berekeningen in de hotspotanalyse? (paragraaf 3.1) 2. Wat zijn de risico’s van de gemeten geneesmiddelen? a. Welke geneesmiddelen veroorzaken een probleem voor de inname van rivier- en/of grondwater als bron voor de bereiding van drinkwater? (paragraaf 3.2) b. Welke geneesmiddelen vormen een risico voor het waterleven? (paragraaf 3.3) 3. Worden de conclusies van de landelijke hotspotanalyse bevestigd dan wel bijgesteld op basis van de antwoorden op voorgaande vragen? Met andere woorden wat zijn de hotspots van Aa en Maas? (hoofdstuk 4)
Betrokken instanties Royal HaskoningDHV
Waterschap Aa en Maas
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.