Login

Hydrotheek

Record nummer 2251687
Titel Maatschappelijke afwegingen voor de KRW: hoe maken we goede keuzes en kunnen ecosysteemdiensten hierbij helpen?
Uitgever Amersfoort : STOWA
Jaar van uitgave 2019
Online full text
Publicatie type Congresverslag
Taal Engels
Toelichting Bij heroverweging van doelen en maatregelen voor SGBP3 speelt de maatschappelijke afweging van maatregelen een belangrijke rol. Hebben ecologisch zinvolle maatregelen een effect op andere functies in het watersysteem, hoe groot is dat effect en hoe besluit je of dit significant is of niet? Er is veel kennis over ecosysteemdiensten, en de samenhang die diensten hebben met de functies in een watersysteem. En er zijn diverse methoden om te helpen bij het maken/voorbereiden van de afweging. Deze bijeenkomst staat in het teken hiervan. De bijeenkomst wordt gehouden in het Engels, in verband met buitenlandse studenten die aanwezig zijn in het kader van het Europese MANTEL-programma. Eén workshop wordt gehouden in het Nederlands. In deze workshop horen wij als STOWA graag wat er nog verbeterd kan worden aan de hulpmiddelen die er nu zijn voor de maatschappelijke afweging van maatregelen (sleutelfactor Context). Door de samenwerking met het MANTEL-programma - Management of Climatic Extreme Events in Lakes & Reservoirs for the Protection of Ecosystem Services - kunnen we de relevante wetenschappelijke kennis goed samenbrengen met het waterbeheer.
Betrokken instanties Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA)
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.