Login

Hydrotheek

Record nummer 2251713
Titel Bodemdiergemeenschap in de vooroever en op het natte strand van de Zandmotor in het najaar 2017 : datarapport
toon extra info.
auteur(s): Jeroen Wijsman, Douwe van den Ende en Emiel Brummelhuis
Auteur(s) Wijsman, Jeroen ; Ende, Douwe van den ; Brummelhuis, Emiel
Uitgever Yerseke : Wageningen Marine Research
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 1 online resource (PDF, 99 pages) illustrations
Titel van reeks Wageningen Marine Research rapport (C073/18)
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Van 25 september tot en met 12 oktober 2017 zijn er bemonsteringen uitgevoerd van de bodemdiergemeenschap en sedimentkarakteristieken op en rond de Zandmotor. In totaal zijn er 120 stations in de vooroever bemonsterd met zowel een Van Veen happer als een bodemschaaf. Tevens zijn er 70 stations bemonsterd op het strand tussen de hoog- en laagwater lijn. Aanvullend zijn er 330 sedimentmonsters genomen, deels op de stations waar ook bodemdieren zijn bemonsterd (190 stations), en deels op tussenliggende transecten (140 stations). De bemonsterde stations liggen op 12 parallelle transecten loodrecht op de voormalige kustlijn met een onderlinge afstand van 800 tot 1000 meter. In voorliggende rapportage worden de resultaten van de resultaten van de analyses op sedimentsamenstelling (korrelgrootteverdeling en organisch stofgehalte) en bodemdiergemeenschap gepresenteerd en vergeleken met voorgaande jaren (2010, 2012, 2013 en 2015).
Betrokken instanties WUR
Rijkswaterstaat RWS
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.