Login

Hydrotheek

Record nummer 2251727
Titel Rapport eerste fase Beleidstafel Droogte
Uitgever Maarn : INFRAM
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 27 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het voorjaar, de zomer en het najaar van 2018 waren uitzonderlijk droog. Daardoor is schade opgetreden in de landbouw, in natuurgebieden en in andere economische sectoren. In bebouwd en landelijk gebied was sprake van waterkwaliteitsproblemen en extra bodemdaling door lage grondwaterstanden. Het managementteam watertekorten (MTW) constateerde dat tijdens de droogte op diverse terreinen vragen leven bij partijen over verantwoordelijkheden, bevoegdheden, keteneffecten en effectiviteit van maatregelen. Daarom heeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat met de betrokken partijen afgesproken om een Beleidstafel Droogte in te richten. Het doel van de Beleidstafel Droogte is om met de kennis van de betrokken experts de verschillende vraagstukken die zijn gerelateerd aan droogte te evalueren, conclusies te trekken en aanbevelingen te doen, zodat Nederland nog beter is voorbereid op het droogteseizoen van 2019 en daarna.
Betrokken instanties Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.