Login

Hydrotheek

Record nummer 2252367
Titel Monitoring effecten zandsuppletie Leuvenumse beek 2018
toon extra info.
Ralf Verdonschot & Piet Verdonschot
Auteur(s) Verdonschot, Ralf ; Verdonschot, Piet
Uitgever Wageningen : Zoetwaterecosystemen, Wageningen Environmental Research
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 1 online resource (PDF, 59 pages) illustrations
Titel van reeks Notitie Zoetwatersystemen, Wageningen Environmental Research
Annotatie(s) Project number: KB-24-001-007
ISBN 9789463439282; 9463439285
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In de Leuvenumse beek wordt vanaf 2014 het suppleren van zand als beekherstelmaatregel toegepast door Waterschap Vallei en Veluwe en Natuurmonumenten. Omdat over deze relatief nieuwe maatregel nog niet veel kennis voorhanden is, worden sindsdien de hydromorfologische en biologische ontwikkelingen gevolgd. In 2018 zijn metingen verricht aan het profiel van de beek op drie suppletielocaties en is de macrofaunasamenstelling van vijf suppletielocaties onderzocht. Beide zijn herhalingen van al eerder uitgevoerde metingen in 2014-2017, om zo de veranderingen in beeld te krijgen die in gang zijn gezet door het uitvoeren van de maatregelen. Daarnaast is ook de macrofauna van het beekmoeras bovenstrooms van het projectgebied onderzocht, dat in de loop van de jaren vernat is als gevolg van de suppleties.
Betrokken instanties WUR
Natuurmonumenten
Waterschap Vallei en Veluwe
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.