Login

Hydrotheek

Record nummer 2252458
Titel Effecten van het gebruiksverbod gewasbeschermingsmiddelen buiten de landbouw op oppervlaktewater : een analyse van meetgegevens
Auteur(s) Knoben, R. ; Schoffelen, N. ; Tamis, W. ; Zelfde, M. van 't
Uitgever Nijmegen : Royal HaskoningDHV
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 24 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het professioneel gebruik van gewasbeschermingsmiddelen buiten de landbouw is niet meer toegestaan, op verhardingen (sinds april 2016) en op niet-verhardingen (sinds november 2017). In bepaalde situaties gelden uitzonderingen, zoals voor sport- en voor recreatieterreinen. Een belangrijk argument voor het gebruiksverbod is gelegen in de zorg voor de productie van veilig drinkwater uit oppervlaktewateren en risico’s voor de volksgezondheid te voorkomen. Doel van deze studie is om aan de hand van een analyse van meetgegevens van gewasbeschermingsmiddelen in oppervlaktewater, inzicht te krijgen in de effectiviteit van het gebruiksverbod. De hypothese voor de analyse is dat op de innamepunten voor drinkwater de concentraties van de herbiciden sinds het verbod zullen afnemen en daarmee mogelijk ook het aantal overschrijdingen van de drinkwaternorm.
Betrokken instanties Royal HaskoningDHV
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.