Login

Hydrotheek

Record nummer 2252467
Titel De keuzes van gemeenten om tot een uitgevoerde hemelwatermaatregel te komen : een onderzoek naar de onderbouwing ‘waarom’ en ‘op basis van welke aspecten’ een hemelwatermaatregel is gekozen tijdens het besluitvormingsproces door gemeenten
Auteur(s) Fluitman, J. ; Oudejans, R.
Uitgever Velp : Van Hall Larenstein
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 74 p
Online full text
Publicatie type Studentenverslag
Taal Nederlands
Toelichting Onder gemeenten waren er onduidelijkheden betreft welke redenen gemeenten op basis van technische, sociaal-maatschappelijke, ruimtelijke, financiële en organisatorische aspecten keuzes hebben gemaakt tijdens het besluitvormingsproces om te komen tot een hemelwatermaatregel. Op dit moment is er geen eenduidige systematiek met een onderbouwing ‘waarom’ en ‘op basis van welke aspecten’ een hemelwatermaatregel gekozen is tijdens het besluitvormingsproces. Het doel van dit onderzoek is om een onderbouwing te vinden van de technische, sociaal-maatschappelijke, ruimtelijke, financiële en organisatorische aspecten, die gemeenten hebben meegenomen in het besluitvormingsproces om te komen tot een hemelwatermaatregel. Hiervoor is de volgende onderzoeksvraag opgesteld: Om welke redenen hebben gemeenten op basis van technische, sociaal-maatschappelijke, ruimtelijke, financiële en organisatorische aspecten keuzes gemaakt tijdens het besluitvormingsproces om te komen tot een hemelwatermaatregel? Om antwoord te kunnen geven op de onderzoeksvraag zijn er interviews uitgevoerd met 9 gemeenten uit het Platform Water Vallei & Eem en 4 toonaangevende gemeenten in Noord-Oost-Nederland.
Betrokken instanties Hogeschool Van Hall Larenstein
Ingenieursadviesbureau Sweco
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.