Login

Hydrotheek

Record nummer 2253397
Titel Resultaten van het Rijkswaterstaat JAMP 2017 monitoringsprogramma van bot (Platichthys flesus L.) : biologische en chemische gegevens van JAMP Bot
toon extra info.
auteur(s): A.C. Sneekes & E. van Barneveld
Auteur(s) Sneekes, A.C. ; Barneveld, E. van
Uitgever IJmuiden : Wageningen Marine Research
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 1 online resource (PDF, 47 pages) illustrations
Titel van reeks Wageningen Marine Research rapport (C045/18)
Titel van reeks RWS-rapport (BM 18.01)
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting (Engels) In opdracht van Rijkswaterstaat zijn in 2017 door Wageningen Marine Research werkzaamheden uitgevoerd in het kader van het Joint Assessment and Monitoring Program van de OSPARCOM. De werkzaamheden betreffen het vangen van botten ten behoeve van de vaststelling van aandoeningen (visziekten), het prepareren van (onderdelen van) botten voor en het uitvoeren van chemische contaminantanalyse. Tot de werkzaamheden behoort ook het verrichten van een aantal veldwaarnemingen. De verzamelde gegevens en analyse-uitkomsten worden aangeleverd in dit rapport. In 2017 is het chemisch onderzoek uitgevoerd op de locaties Kustzone Noordwijk, Westerschelde en Eems-Dollard en het visziekte onderzoek op de locaties Westerschelde en Eems-Dollard. De werkzaamheden zijn volgens protocol uitgevoerd. Het percentage visziekten was hoger dan voorgaande jaren, voornamelijk veroorzaakt door leverworm. De gehalten aan contaminanten zijn vergelijkbaar met voorgaande jaren. De resultaten van deze opdracht zijn in tabelvorm als bijlagen achter in dit rapport bijgevoegd.
Betrokken instanties WUR
Rijkswaterstaat RWS
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.