Login

Hydrotheek

Record nummer 2253605
Titel Reservoirs en andere constructies voor drinkwater(bereiding) : Deel 2: Beton /
toon extra info.
auteur Ing. M.A. Meerkerk (red.)
Auteur(s) Meerkerk, M.A.
Uitgever Nieuwegein : KWR
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 1 online resource (PDF, 65 pages) illustrations
Titel van reeks KWR rapport (PCD 4-2:2019)
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Dit is de tweede editie van deze praktijkcode. De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de eerste editie van 2017 [22] zijn als volgt. De eerste editie is tot stand gekomen in 2017 en ondanks het feit dat de daarin genoemde nationale normen al circa 10 jaar eerder waren ingetrokken, was die editie nog steeds op die nationale normen gebaseerd. Deze tweede editie (grosso mode alle hoofdstukken) is gebaseerd op de diverse, sindsdien van toepassing zijnde Europese normen (‘Eurocodes’). Verder wordt opgemerkt dat in hoofdstuk 2 (‘Programma van eisen voor het ontwerp’) vooral wijzigingen zijn doorgevoerd ten aanzien van doorvoerstukken. Aan hoofdstuk 3 over de realisatie van betonnen constructies is het eerder in 2018 door de overheid vastgestelde beleid met betrekking tot in situ beton (gezondheidskundige aspecten, zie bijlage VII voor een samenvatting) toegevoegd en de receptuur voor dit ‘drinkwaterbeton’ is op basis van technische aspecten verder geconcretiseerd. Verder is in dit hoofdstuk meer aandacht gegeven aan centerpennen. Bij hoofdstuk 5 (‘Technisch beheer’) is een onderzoeksrapport opgenomen evenals een uitbreiding van het testen op waterdichtheid en kwaliteitsaspecten van reparaties. De hoofdstukken 1 en 4 zijn niet gewijzigd. Ten slotte zijn bijlagen toegevoegd op het gebied van de montage van doorvoerstukken, de oppervlakteafwerking voor beton in direct contact met (drink)water en centerpennen.
Betrokken instanties KWR, Watercycle Research Institute
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.