Login

Hydrotheek

Record nummer 2280350
Titel Effecten van onderwaterdrainage op de regionale watervraag : berekeningen met het Landelijk Hydrologisch Model
toon extra info.
Joachim Rozemeijer, Huite Boomsma, Ab Veldhuizen (WUR-WEnR), Janneke Pouwels, Jan van den Akker (WUR-WEnR), Timo Kroon
Auteur(s) Rozemeijer, Joachim ; Boomsma, Huite ; Veldhuizen, Ab ; Pouwels, Janneke ; Akker, Jan van den ; Kroon, Timo
Uitgever [Delft] : Deltares
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 1 online resource (PDF, 66 pages) illustrations
Annotatie(s) Project 11202752-002
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In het veenweidegebied is het verminderen van maaivelddaling een belangrijk thema. Onderwaterdrainage wordt gezien als een mogelijkheid om de laagste grondwaterstanden te verhogen en is daarmee een van de mogelijkheden om maaivelddaling te verminderen. Het doel van dit onderzoek was de verandering in de watervraag in droge perioden door onderwaterdrainage voor een deel van West-Nederland in beeld te brengen. Er is gebruik gemaakt van het Landelijk Hydrologisch Model (LHM-versie 3.4.0) voor het doorrekenen van scenario’s (1) met en zonder onderwaterdrainage, (2) met huidig en toekomstig klimaat (GL en WH) en (3) met en zonder dynamisch peilbeheer. De in het model gebruikte drainage- en infiltratiedoorlatendheden zijn ingeschat op basis van meetresultaten uit lokale pilots.
Betrokken instanties Deltares
WUR
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.