Login

Hydrotheek

Record nummer 2280453
Titel Energie in synergie! : strategienota 2019-2023 / Tekst Joost Buntsma, Bert-Jan van Weeren
Auteur(s) Buntsma, Joost (redaktor) ; Weeren, Bert-Jan van (redaktor)
Uitgever Amersfoort : Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA)
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 1 online resource (PDF, 36 pages) illustrations
Titel van reeks Stowa rapport (2019-01)
ISBN 9789057738401; 9057738406
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Of het nu gaat om klimaatadaptatie, duurzaamheid, waterkwaliteit of waterveiligheid. De Nederlandse waterbeheerders staan voor enorme uitdagingen om Nederland veilig en leefbaar te houden. Uitdagingen die steeds meer kennis en kunde vereisen, maar ook samenwerking met partners binnen én buiten het waterdomein. Dat vraagt om vernieuwende oplossingen. Hier gaat STOWA zich op richten tijdens de planperiode 2019-2023. Dat is de boodschap in deze strategienota ‘Energie in Synergie’. In de nota beschrijft STOWA de thema’s waarop zij zich samen met de waterschappen in de periode 2019-2023 richt. Het betreft klimaatadaptatie, waterveiligheid, waterkwaliteit, energietransitie en circulaire economie. In de strategienota worden de thema’s uitgewerkt in vijf concrete vragen en de daarbij behorende antwoorden: wat komt er op ons af? Waar willen we heen? Welke activiteiten gaat STOWA in dit verband uitvoeren de komende vijf jaar, en met wie? En tot slot: wat levert dat op? Ook is er aandacht voor verregaande digitalisering (Big Data) en de betekenis daarvan voor het waterbeheer. De uitwerking van de thema’s sluit nauw aan bij de politiek-bestuurlijke ambities en doelstellingen van het Rijk, provincies, gemeenten en de waterschappen. Die worden in de nota nadrukkelijk benoemd.
Betrokken instanties Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA)
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.