Login

Hydrotheek

Record nummer 2280463
Titel artikel Virtueel ontwerpen van de gebouwriolering met Simdeum
Auteur(s) Blokker, E.J.M. ; Vreeburg, J.H.G.
Tijdschrifttitel TVVL magazine : officieel orgaan van de Nederlandse Technische Vereniging voor Installaties in Gebouwen TVVL
Deel(Jaar)Nummer (2017)3
Paginering 28 - 31
Online full text
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Van het drinkwaterverbruik op het detailniveau van een tappunt in een woning weten we heel veel door de modellering met behulp van Simdeum, en daarmee ook van de afvalwaterproductie. Met Simdeum is het mogelijk een goede schatting te maken van de hoeveelheid, en vooral ook van de hoedanigheid – de temperatuur en de samenstelling – van het afvalwater. Daarmee is Simdeum zeer geschikt om ‘virtuele’ ontwerpen van de sanitaire installatie te toetsen, zoals een installatie met waterbesparende apparatuur en een voedselrestenvermaler waarmee de concentratie vaste stoffen in het afvalwater sterk toeneemt.
Betrokken instanties KWR, Watercycle Research Institute
WUR
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.