Login

Hydrotheek

Record nummer 2280473
Titel Gebiedsdossier oppervlaktewaterwinning Andijk
Auteur(s) Dotinga, L. ; Schreuders, R.
Uitgever 's-Hertogenbosch : Arcadis Nederland B.V.
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 59 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Dit gebiedsdossier oppervlaktewaterwinning Andijk beschrijft de kenmerken en de risico’s bij het veiligstellen van de bron van de oppervlaktewaterwinningen bij Andijk van drinkwaterbedrijf PWN. Het innamepunt voor de oppervlaktewaterwinning ligt in het IJsselmeer, in de provincie Noord-Holland. Het ingenomen water bij Pompstation Andijk wordt geheel gezuiverd en getransporteerd voor de levering van drinkwater. Waterwinstation Prinses Juliana neemt water in en zuivert dit voor, waarna een deel wordt geïnfiltreerd in het Noordhollands duinreservaat en een deel wordt geleverd als halffabricaat. De focus van het gebiedsdossier ligt op de beschermingszone rondom de innamepunten in het IJsselmeer. Doel van het gebiedsdossier is inzicht te bieden in de huidige situatie en in de ontwikkelingen in relatie tot het beschermen van de bron van de bestaande oppervlaktewaterwinningen.
Betrokken instanties Rijkswaterstaat RWS
ARCADIS NV
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.