Login

Hydrotheek

Record nummer 2280474
Titel Gebiedsdossier waterwinning Nieuwegein C.Biemond
Auteur(s) Schreuders, R. ; Hoijtink, R. ; Dotinga, L.
Uitgever 's-Hertogenbosch : Arcadis Nederland B.V.
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 61 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Dit gebiedsdossier waterwinning Nieuwegein beschrijft de kenmerken en de risico’s bij het veiligstellen van de bron van de waterwinning en de calamiteitenwinning (uit grondwater) bij Nieuwegein van Waternet. Het innamepunt voor de waterwinning ligt in het Lekkanaal, in de provincie Utrecht. Het ingenomen water bij Nieuwegein wordt gezuiverd en getransporteerd voor de levering van drinkwater. Waternet neemt water in en zuivert dit voor, waarna een deel wordt getransporteerd en geïnfiltreerd in de Amsterdamse waterleidingduinen en een deel wordt geleverd als halffabricaat. De focus van het gebiedsdossier ligt op de beschermingszone rondom het innamepunt uit het Lekkanaal en de bescherming van de calamiteitenwinning die grondwater onttrekt uit het tweede watervoerende pakket in de ondergrond. Doel van het gebiedsdossier is inzicht te bieden in de huidige situatie en in de ontwikkelingen in relatie tot het beschermen van de bron van de bestaande oppervlaktewater- en calamiteitenwinning.
Betrokken instanties Rijkswaterstaat RWS
ARCADIS NV
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.