Login

Hydrotheek

Record nummer 2280486
Titel Drinkwaterbronnen grondig beschermd? : grondwaterbescherming voor de publieke grondwatervoorziening in Gelderland en Overijssel.
Auteur(s) Willigenburg, A.K.
Uitgever Deventer : Rekenkamer Oost-Nederland
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 31 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De plicht om ons drinkwater te beschermen is een verantwoordelijkheid voor alle overheden. Zij dienen zorg te dragen voor de duurzame veiligstelling van de openbare drinkwatervoorziening. Als provinciale rekenkamer Oost-Nederland hebben we de rol van de provincies Gelderland en Overijssel onderzocht. De focus lag daarbij op de invulling van de wettelijke taken die zij hierbij hebben. Dit betekent dat we hebben gekeken naar de omgevingsverordening en wat daarin is geregeld voor de bescherming van het grondwater dat wordt gebruikt voor ons drinkwater. Welke regels zijn er bijvoorbeeld gesteld voor activiteiten in de verschillende beschermingszones rond de drinkwaterwinningen? Wat is de doorwerking van deze regels in bestemmingsplannen? Wordt er toezicht gehouden op de naleving van regels? De conclusies en aanbevelingen voor de provincies Overijssel en Gelderland staan in één rapport.
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.