Login

Hydrotheek

Record nummer 2280781
Titel Technische Richtlijn Drainagetechnieken
Auteur(s) Niemeijer, J. ; Langhorst, O.S. ; Meerten, J.J. van ; Meuwese, H.D.C. ; Meurs, G.A.M. van
Uitgever Tiel : POV Macrostabiliteit [etc.]
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 177 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Het optreden van de faalmechanismen macro-instabiliteit en piping zijn mede afhankelijk van de waterspanning in de dijk en in de ondergrond. De aanleg van een drainagesysteem zorgt voor een verlaging van de waterspanning. Op verzoek van de POV-Macrostabiliteit en de POV-Piping is een technische richtlijn (TR) opgesteld. In de richtlijn wordt aandacht gegeven aan de waterveiligheidsfilosofie, het ontwerp, het realiseren, het beheer en het onderhoud van een drainagesysteem. Bovendien wordt aandacht besteed aan de monitoring van het systeem.
Betrokken instanties ARCADIS NV
Deltares
Witteveen+Bos
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.