Login

Hydrotheek

Record nummer 2286500
Titel Duurzaam winbaar zoet grondwater : Onder Zuidelijk en Oostelijk Flevoland
Auteur(s) Beekman, W. ; Schaars, F.
Uitgever Schoonhoven : Artesia Water
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 58 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting Als bouwsteen voor het drinkwaterbeleid in Flevoland is de omvang, de dynamiek en de robuustheid van de voorraad zoet grondwater onder Zuidelijk en Oostelijk Flevoland onderzocht. Daarmee is inzicht verkregen in de effecten die exploitatie van zoet grondwater heeft op deze voorraad en op verdrogingseffecten in grondwaterafhankelijke natuurgebieden in Flevoland en omliggende provincies. Het onderzoek gaat met name in op de volgende vragen: 1. Wat is de winningsruimte onder Flevoland in het licht van verdrogingseffecten onder natuurgebieden in Flevoland en de omliggende provincies? 2. Wat is de winningsruimte onder Flevoland in het licht van het verziltingsrisico? 3. Wat zijn de gevolgen van het benutten van de winningsruimte voor de zoetwatervoorraad onder Flevoland? 4. Wat is de relatie met winningen in Gelderland en Utrecht? 5. Wat is de kwetsbaarheid voor antropogene beïnvloeding van het onttrokken water, afhankelijk van de winlocatie?
Betrokken instanties Provincie Flevoland
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.