Login

Hydrotheek

Record nummer 2287574
Titel Beter monitoren, begrijpen en voorspellen van zout/chloride in het IJsselmeer
Auteur(s) Genseberger, M. ; Bijlsma, A.
Uitgever [Delft] : Deltares
Jaar van uitgave 2018
Pagina's 37 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In 2017 en 2018 traden er omstandigheden op in het IJsselmeer die niet voorzien waren voor het normale beheer. Voor een toekomstbestendig beheer is daarom een grote behoefte om zoutlchloride beter te monitoren. Verder zijn er voor het verbeteren van een driedimensionaal zoutlchloride verspreidingsmodel in het IJsselmeer onvoldoende goede meetgegevens beschikbaar. Hierdoor is dit model onvoldoende inzetbaar voor de beoogde toepassingen (o.a. handelingsperspectief van visvriendelijk spuien voor vismigratie bij de Afsluitdijk zonder dat de drinkwatervoorziening in gevaar komt). Een verbeterd model heeft eveneens een belangrijke rol in het toekomstbestendig beheer. Daarom is met de belanghebbenden rondom het IJsselmeer een verbeterproces gestart. Doel is dat door beter monitoren, begrijpen en voorspellen van zoutlchloride in het IJsselmeer de beheerder in staat is om effectiever te kunnen handelen.
Betrokken instanties Deltares
Rijkswaterstaat RWS
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.