Login

Hydrotheek

Record nummer 2287909
Titel Verkenning noodmaatregelen verzilting IJsselmeer : Schutoperatie en bellenschermen
Auteur(s) Weiler, O.
Uitgever Delft : Deltares
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 81 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting De droge zomer van 2018 in Nederland heeft geleid tot een verhoging van het zoutgehalte in het IJsselmeer, onder andere door de operatie van de schutsluizen in de Afsluitdijk te Den Oever en Kornwerderzand. Om de zoutindringing door de schutsluizen te beperken is o.a. een beperking opgelegd aan de schutoperatie. Om voorbereid te zijn op een herhaling van een dergelijke situatie is Deltares gevraagd om een advies op te stellen omtrent de effectiviteit van operationele maatregelen en van de inzet van bellenschermen. Voor de bellenschermen is ook gevraagd om de specificaties op te stellen (op hoofdlijnen) voor een eventuele (gedeeltelijke) vernieuwing van de bestaande systemen.
Betrokken instanties Deltares
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.