Login

Hydrotheek

Record nummer 2289383
Titel On the rise of the groundwater table due to infiltration of surface water : A case study on wooden pile foundations in the neighbourhood Oud-Hillegersberg, Rotterdam
Auteur(s) Zoutendijk, M.
Uitgever Utrecht : Universiteit Utrecht
Jaar van uitgave 2019
Pagina's 63 p
Online full text
Publicatie type Studentenverslag
Taal Engels
Toelichting De Rotterdamse wijk Oud-Hillegersberg is een woonwijk gelegen in het noordelijk deel van Rotterdam. Het merendeel van de bebouwing is gebouwd in de jaren ’30 met een deels houten fundering (Commissie Grondwater Oud-Hillegersberg, 2014). Door grondwaterdaling zijn funderingspalen droog te komen staan met paalrot als gevolg. In 2010 en 2011 zijn infiltratieleidingen aangelegd in de Adriaen van der Doeslaan en de Berglustlaan om de grondwaterstand te verhogen (Commissie Grondwater Oud-Hillegersberg, 2014; Gemeente Rotterdam, 2013; Royal HaskoningDHV, 2016). De zomer van 2015 was droger dan de voorgaande zomers en gaf de gelegenheid om de effectiviteit van de infiltratieleidingen te evalueren voor droge periodes. De volgende 3 onderzoeksvragen leidden het onderzoek: 1. Hebben de infiltratieleidingen een merkbaar effect op de grondwaterstand in de zomer van 2015? 2. In hoeverre stijgt de grondwaterstand in de zijstraten van de Van der Doeslaan en de Berglustlaan gemiddeld genomen en voor de droge zomer van 2015? 3. Welk effect heeft klimaatverandering op de grondwaterstand?
Betrokken instanties Universiteit Utrecht
Deltares
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.