Login

Hydrotheek

Record nummer 2293311
Titel Sturen met Grondwater : Bedrijvenproef Spengen, bevindingen 2017/2018
Auteur(s) Schie, A. van ; Hoekstra, J.
Uitgever Houten : Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden
Jaar van uitgave [2019]
Pagina's 18 p
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In de polder Spengen nabij Kockengen in de gemeente Stichtse Vecht doet Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden samen met zeven boeren een proef om de daling van de veenbodem te remmen door middel van drukdrainage. Met drukdrainage wordt geprobeerd de grondwaterstand in het perceel actief stabiel te houden zodat de veenbodem, die te duiden is als een veenspons, optimaal vochtig blijft. Verdroging van de veenspons zorgt voor bodemdaling. Naast het remmen van de bodemdaling is het doel van de proef ook om deze nieuwe techniek van drukdrainage in de boerenpraktijk te testen. De resultaten van het onderzoek met drukdrainage op het ‘Veenweide Innovatie Centrum’ (VIC) waren veelbelovend om meer mee te experimenteren.
Betrokken instanties Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.