Login

Hydrotheek

Record nummer 2293377
Titel Towards sustainable drinking water supply in the Netherlands
toon extra info.
Jolijn van Engelenburg
Auteur(s) Engelenburg, Jolijn van (dissertant)
Uitgever Wageningen : Wageningen University
Jaar van uitgave 2020
Pagina's 230 pages figures, diagrams
Pagina's 1 online resource (PDF, 230 pages) figures, diagrams
Annotatie(s) Includes bibliographical references. - With summaries in English and Dutch
ISBN 9789463953528; 9463953523
Tutor(s) Hellegers, Prof. dr. P.J.G.J. ; Uijlenhoet, Prof. dr. R. ; Slobbe, Dr. E.J.J. van ; Teuling, Dr. A.J.
Promotiedatum 2020-07-01
Proefschrift nr. 7557
Online full text
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Publicatie type Proefschrift
Taal Engels
Toelichting Het onderzoek dat in dit proefschrift gepresenteerd wordt, richt zich op een beter begrip van de complexiteit van het omgaan met de uitdagingen voor duurzame drinkwatervoorziening op lokale schaal. Daarmee draagt het bij aan de kennis op het gebied van duurzaamheidsanalyses en ‐beoordelingen, die als uiteindelijk doel hebben om de Sustainable Development Goals te bereiken die de Verenigde Naties in 2015 vastgesteld hebben. Het doel van dit proefschrift was tweeledig: het bepalen van het effect van maatregelen die gericht zijn op het verbeteren van de hydrologische duurzaamheid van lokale drinkwaterwinning, en het inzicht geven in de duurzaamheid van drinkwatersystemen op lokale schaal, door middel van een beoordelingsmethodiek. Omdat sommige grondwaterwinningen voor de drinkwatervoorziening effect hebben op nabijgelegen grondwaterafhankelijke natuurgebieden, zijn er adaptatiemaatregelen genomen of worden deze overwogen om dit effect te verminderen. In het eerste deel van dit proefschrift zijn kwantitatieve methodes gebruikt om de (mogelijke) effecten van lokale drinkwaterwinning, adaptatiemaatregelen en klimaatverandering op het hydrologische systeem te analyseren, in verleden, heden en toekomst. Het tweede gedeelte van dit proefschrift onderzocht de duurzaamheidsuitdagingen waar drinkwatervoorziening op lokale schaal mee te maken zal krijgen, als gevolg van verwachte toekomstige ontwikkelingen zoals klimaatverandering en een stijgende drinkwatervraag.
Betrokken instanties WUR
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.