Login

Hydrotheek

Record nummer 2295422
Titel Kreeftachtigen in het Haringvliet : deskstudie: voor en na de opening van de kier
toon extra info.
auteurs: B. Couperus, U. Beier, M. Boonstra, R. van Hal
Auteur(s) Couperus, B. ; Beier, U. ; Boonstra, M. ; Hal, R. van
Uitgever IJmuiden : Wageningen Marine Research
Jaar van uitgave 2020
Pagina's 1 online resource (PDF, 38 pages) illustrations
Titel van reeks Wageningen Marine Research rapport (C012/20)
Online full text
Publicatie type Boek
Taal Nederlands
Toelichting In november 2018 is gestart met het project “Lerend implementeren Kier”, kortweg project “de Kier” genoemd. Hierin worden de Haringvlietsluizen ook geopend als de waterstanden op zee hoger zijn dan de waterstanden op het Haringvliet. Het gevolg hiervan is dat zout water het Haringvliet in komt. Een van de ecologische vragen die is gesteld als onderdeel van dit project is hoe kreeftachtigen zich ontwikkelingen in het Haringvliet na deze opening. Bijkomende vragen zijn welke rol kreeftachtingen zullen vervullen in het voedselweb van het Haringvliet en op welke manier de ontwikkeling van de kreeftachtingen gemonitord kan worden. Om deze vragen te kunnen beantwoorden is er een literatuurreview uitgevoerd naar gegevens van kreeftachtigen uit het gebied voor de bouw van de Haringvlietdam en over de huidige aanwezigheid van de kreeftachtigen in het Haringvliet en de Voordelta. Om een uitspraak te kunnen doen over de verwachte ontwikkeling van kreeftachtigen is aanvullend gezocht naar gegevens van vergelijkbare systemen.
Betrokken instanties WUR
Rijkswaterstaat RWS
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.