Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 332201
Title Groen Label en vleeskuikenouderdieren
Author(s) Weerdhof, A.M. van de
Source In: Studiedagen broederij, vermeerdering, konijnenhouderij, leghennenhouderij en kalkoenenhouderij Beekbergen : Praktijkonderzoek Pluimveehouderij (PP uitgave : praktijkonderzoek pluimveehouderij 16) - p. 23 - 26.
Department(s) Praktijkonderzoek Pluimveehouderij "Het Spelderholt"
Publication type Chapter in scientific book
Publication year 1994
Abstract Door het PP zijn er verschillende methoden uitgeprobeerd om de NH3-emissie vanuit vleeskuikenouderdierenstallen te verminderen. In veel gevallen was de NH3-reductie onvoldoende en was het droge stofgehalte van de mest te laag en kosten te hoog. Ook het bedrijfsleven heeft onderzoek gedaan naar verlaging van de NH3-emissie vanuit stallen. Uit onderzoek van het PP en het bedrijfsleven (Hendrix Voeders) kwam naar voren dat het mogelijk is de NH3-emissie te reduceren vanuit stallen voor vleeskuikenouderdieren maar ook werd het duidelijk dat het huidige emissiegetal in de Ecologische Richtlijn niet klopt. Met name voor het bepalen van een drempelwaarde in het kader van Groen Label is het van belang dat de referentiewaarde, dat wil zeggen het emissiegetalvoor een traditionele vleeskuikenouderdierenstal, klopt.
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.