Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 353727
Title Heukels Flora van Nederland 23e druk
Author(s) Meijden, R. van der
Source Groningen : Wolters-Noordhoff - ISBN 9789001583446 - 685 p.
Publication type Scientific book (author)
Publication year 2005
Keyword(s) planten - determinatietabellen - identificatie - taxonomie - taxa - klassen - plantengeografie - nederland - plants - keys - identification - taxonomy - taxa - genera - phytogeography - netherlands
Categories Floras of the Netherlands / Plant Taxonomy
Abstract Dit is het standaardwerk over de flora van Nederland. U vindt in 1 band de meest complete, wetenschappelijk betrouwbare flora. Met 2.000 soorten - een toename van 8% sinds 1996 - en een schat aan gedetailleerde illustraties. De enige flora die op ruime schaal op veldexcursies wordt getest. Sinds het uitkomen van de vorige editie is het internationale onderzoek naar de afstamming van planten (en dieren) in een bijna revolutionaire versnelling gekomen. Deze nieuwe inzichten zijn op een verantwoorde wijze ingepast. De gevolgen zijn duidelijk zichtbaar in de nieuwe volgorde der ordes en families, en deels ook in de verdeling van de genera over de families. In driekwart van de families is daarin niet veel veranderd, maar voor bijna alle families geldt dat zij op een andere positie in het boek verschijnen. De nieuwste inzichten op basis van wereldwijd DNA-zonderzoek zijn verwerkt.
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.