Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 360418
Title Sortimentsvergelijking Freesia: Resultaten herfstteelt 2006
Author(s) Heij, G.; Steenbergen, P.; Kersten, M.
Source Bleiswijk : Wageningen UR Glastuinbouw (Rapporten WUR Glastuinbouw ) - 53
Department(s) Wageningen UR Greenhouse Horticulture
Publication type Research report
Publication year 2007
Keyword(s) freesia - cultivars - rassen (planten) - rassen (taxonomisch) - rassenproeven - nederland - varieties - races - variety trials - netherlands
Categories Ornamental Plants
Abstract De veredeling van Freesia zorgt voor een geleidelijke vernieuwing van het sortiment. Om zo spoedig mogelijk de teeltmogelijkheden van een nieuwe cultivar te weten, is een gebruikswaarde-onderzoek opgezet in samenwerking met WUR Glastuinbouw. Hierbij is de groei en bloei beoordeeld van 18 nieuwe cultivars en zes vergelijkingscultivars van de herfstteelt van 2006. Voor tien van deze cultivars vormt deze proef de herhaling, omdat zij ook zijn beoordeeld in de herfstteelt 2005. Van deze tien cultivars heeft het comité van de freesiakeuring van het VKC geconcludeerd dat de oranje/rode, dubbele Manderin van veredelaar Royal van Zanten een verbetering vormt op het bestaande assortiment. De A553 van Royal van Zanten kreeg de kwalificatie aanvulling binnen het sortiment geel enkel in de herfstteelt. De JJ 506-1, Paloma Beach, Daytona Beach, Blue Mountain, JJ 1120-7, KK 834-1, 95-128 en Soleil vormen geen aanvulling op het bestaande sortiment. Van de andere cultivars, die dit jaar voor het eerst zijn beoordeeld, kunnen op dit moment nog geen conclusies worden getrokken omdat de herhaling nog niet heeft plaatsgevonden. Resultaten van twee seizoenen geven een betrouwbaarder resultaat vanwege het mogelijke effect van de weersomstandigheden per seizoen.
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.