Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 408328
Title Nanodeeltjes in cosmetica
Author(s) Peters, R.J.B.
Source Wageningen : RIKILT (Rapport / RIKILT 2011.009) - 16
Department(s) RIKILT - R&C Contaminanten
Publication type Research report
Publication year 2011
Keyword(s) cosmetica - anorganische verbindingen - deeltjes - gezondheid - nanotechnologie - cosmetics - inorganic compounds - particles - health - nanotechnology
Categories Non-food Products (General)
Abstract Tegenwoordig worden in steeds meer producten nanodeeltjes toegepast vanwege hun speciale eigenschappen die de functionaliteit van een product kunnen verbeteren. Over de definitie van nanodeeltjes of nanomaterialen wordt momenteel discussie gevoerd. In dit rapport wordt de term nanodeeltje gebruikt in overeenstemming met de oorspronkelijke definitie, in minimaal een dimensie kleiner dan 100 nm. Nanodeeltjes worden o.a. toegepast in diverse reinigingsmiddelen en onderhoudsspray's, in sommige soorten textiel, in cosmetica en zonnebrandcremes. Het onderzoek naar mogelijke risico's van het gebruik van nanodeeltjes is echter nog in volle gang en het is dan ook nog onduidelijk of de toepassing van deze deeltjes in consumentenproducten een risico voor de consument met zich meebrengt of niet. Natuur & Milieu heeft gevraagd om een aantal cosmetica producten te onderzoeken op de aanwezigheid van anorganische nanodeeltjes. Het doel is vast te stellen of in bepaalde productem anorganische nanodeeltjes worden toegepast, en zo ja, wat de samenstelling ervan is. Indien mogelijk dient eveneens te worden vastgesteld of deze deeltjes voorzien zijn van een coating. Nanodeeltjes in cosmetica zijn soms voorzien van een coating, enerzijds om ze beter te kunnen dispergeren in het product, anderzijds als beschermend laagje bij de absorptie van zonlicht door anorganische nanodeeltjes.
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.