Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 423103
Title Verband tussen klimaat en staartbijten
Author(s) Camerlink, Irene
Source Verband tussen klimaat en staartbijten, Varkens.nl, 2012-03-26, J. Lamers, http://www.varkens.nl/nieuws/verband-tussen-klimaat-en-staartbijten
Department(s) WIAS
Animal Breeding and Genomics
Adaptation Physiology
Publication type Media appearance
Publication year 2012
Abstract Wisselingen in het klimaat hebben volgens sommige varkenshouders een effect op staartbijten. Onderzoeker Irene Camerlink gaat kijken of ze dat kan bevestigen met haar onderzoeksinformatie. Het mogelijke verband tussen klimaat en staartbijten kwam naar voren tijdens het symposium Vreedzame Varkens. Een aantal varkenshouders merkte op dat ze vaak zien dat staartbijten begint nadat er schommelingen zijn geweest in het klimaat. Bij het onderzoek naar het effect van huisvesting op gedrag heeft onderzoeker Irene Camerlink veel gegevens vastgelegd. Ook het verloop van het klimaat is bekend. Net als de momenten waarop het staartbijten begint. Camerlink gaat nu onderzoeken of er daadwerkelijk een verband is tussen klimaat en staartbijten. Om zo het idee van de varkenshouders mogelijk te kunnen bevestigen.
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.