Staff Publications

Staff Publications

 • external user (warningwarning)
 • Log in as
 • language uk
 • About

  'Staff publications' is the digital repository of Wageningen University & Research

  'Staff publications' contains references to publications authored by Wageningen University staff from 1976 onward.

  Publications authored by the staff of the Research Institutes are available from 1995 onwards.

  Full text documents are added when available. The database is updated daily and currently holds about 240,000 items, of which 72,000 in open access.

  We have a manual that explains all the features 

Record number 478816
Title WUR: Health app op iPhone 6 kan socialer. Persbericht mf medicalfacts
Author(s) Bouwman, Laura
Source WUR: Health app op iPhone 6 kan socialer. Persbericht mf medicalfacts, mf medicalfacts, 2014-09-10, G. Rotgers, http://www.medicalfacts.nl/?s=WUR%3A+Health+app+op+iPhone+6+kan+socialer
Department(s) WASS
Health and Society
Publication type Media appearance
Publication year 2014
Abstract Samen met Apple een ‘gezondheidsrevolutie’ in gang zetten. Laura Bouwman, docent Gezondheid en Maatschappij aan Wageningen University, zou het graag doen. “De gezondheidsapp op de nieuwe iPhone 6 is mooie technologie, maar hij is te veel gericht op het individu.” Ze heeft ideeën om de app ‘socialer’ te maken. Dat is nodig, zegt ze, want “veel beslissingen over onze gezondheid nemen we niet als individu. Eten en bewegen doen we bijvoorbeeld graag samen.” De Health app meet de hartslag, telt het aantal stappen dat iemand zet, berekent het calorieverbruik en meer van dat soort zaken. Bouwman: “Het idee achter dit soort gadgets is: geef mensen informatie over hun lijf en ze gaan bewust werken aan hun gezondheid. Er is vast een groep mensen die de app zo gaat gebruiken, maar hoe kun je deze technologie zo inzetten dat je ook de rest van de maatschappij motiveert gezonder te gaan leven?” Niet iedereen is de hele dag met zijn of haar gezondheid bezig, wil Bouwman maar zeggen. In haar werk denkt ze daarom na over hoe ‘gezond eten en bewegen’ ingepast kan worden in een leven vol andere belangrijke en minder belangrijke zaken.
Comments
There are no comments yet. You can post the first one!
Post a comment
 
Please log in to use this service. Login as Wageningen University & Research user or guest user in upper right hand corner of this page.